Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 1447
Dodano: 09.01.2008
Odsłon: 10065
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki trzeba zetrzec na tarce o malych oczkach z cebula.Nastepnie dodajemy jajo i make (konsystencja ma byc jak na placki ziemniaczane w razie potrzeby dodac make).Dodajemy sol i pieprz.Mieszamy.Piers z kurczaka kroimy w kostke i przyprawiamy papyka w proszku.Na rozgrzana patelnie z margaryna wykladamy pkkrojone mieso i smazymy na zloty kolor.Pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki. Nastepnie na patelni rozgrzewamy olej i smazymy duzego placka.Przekladamy na talez robiac naciecie tak aby placek mozna potem zlozyc na pol.Jedna czesc palcka polewamy sosem gulaszowym,skladamy na pol i rowniez polewamy wierzch palcka sosem. Ogorka kroimy w plasterki i ukladamy na placki,polewamy ketchupem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

beti30 23 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobry polecam troszkę mało ostry ale super0 Kto głosował? | Odpowiedz

wikingWielki 05 lutego 2008Zgłoś do usunięcia
HejJestem kierowca i znam placki jak własna kieszeń i wiem ze można jeść w jednej knajpie i nie zawsze będzie smakował tak samo.
Ja bym polecił Nisko bar polonez
0 Kto głosował? | Odpowiedz

myszowata 12 stycznia 2008Zgłoś do usunięcia
Ja jadlam rok temu w Dusznikach w pizzerii ERRATO placek po wegiersku.To byl placek grubosci 1cm do tego farsz z miesa a na wierzchu polany smietana z fantazyjnym wzorkiem.Domowym sposobem nikt takiego nie zrobil,przegladalam prawie wszystkie strony kuchenne.Jedzcie do Dusznik a sami sie przekonacie.0 Kto głosował? | Odpowiedz