Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo męskie danie, ale.ja też je uwielbiam i jem niewiele mniejszą porcję:-P zawsze kiedy jesteśmy w Zakopanem nie mogę go sobie omówić. Jednak nie mogłabym go jest tylko kilka razy w roku, dlatego zrobiłam sama i wyszedł równie smaczny. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Serdecznie zapraszam!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19820
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 471
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242677
Składniki
PLACKI Ziemniaki oraz cebulę obierz i zetrzyj na tarce na dużych lub małych oczkach( wg upodobań). Delikatnie odciśnij ziemniaki z nadmiaru wody. Dodać jajko, skrobię sól,pieprz oraz majeranek. Wszystkie składniki połącz. Smaż na rozgrzany oleju do zrumienienia z obu stron. Osuszyć ręcznikiem papierowy z nadmiaru tłuszczu. Jeśli ziemniaki nie są bardzo wodniste nie trzeba ich odciskać.
SOS Na oleju podduś cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj mięso nookronone w większą kostkę, wszystkie przyprawy, i chwilę smaż, aż mięso się przyrumieni i puści sok. Wlej wodę tak, aby zakrywała mięso. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu do miękkości. Jeśli zbyt dużo wody się wygotuje, uzupełnij. Na koniec 1 łyżkę mąki wymieszaj zimną wodą i wlej cienkim strumieniem do mięsa,zagotować. Smacznego!!