Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placki sa odmiana tradycyjnych kopytek. roznia sie od nich tym, ze te placki sa smazone, a kopytka gotowane. moze z pozoru roznica niewielka, ale smakowo.... kolosalna:).
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
ugotowane ziemniaki zmielic jak na tradycyjne kopytka. dodac make i jajka. zrobic ciasto.posolic (jezeli ziemniaki nie byly wczesniej solone).
z ciasta uformowac owalne placki grubosci ok 1 cm.
smazyc na oleju po ok 3-4 min z kazdej strony-az beda mialy zloty kolor.
usmazone placki polac goracym sosem pieczeniowym