Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placki sa odmiana tradycyjnych kopytek. roznia sie od nich tym, ze te placki sa smazone, a kopytka gotowane. moze z pozoru roznica niewielka, ale smakowo.... kolosalna:).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1560
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1144
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12270
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1560
Składniki
ugotowane ziemniaki zmielic jak na tradycyjne kopytka. dodac make i jajka. zrobic ciasto.posolic (jezeli ziemniaki nie byly wczesniej solone).
z ciasta uformowac owalne placki grubosci ok 1 cm.
smazyc na oleju po ok 3-4 min z kazdej strony-az beda mialy zloty kolor.
usmazone placki polac goracym sosem pieczeniowym