Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placki sa odmiana tradycyjnych kopytek. roznia sie od nich tym, ze te placki sa smazone, a kopytka gotowane. moze z pozoru roznica niewielka, ale smakowo.... kolosalna:).
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1891
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2292
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 84
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1492
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1891
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2292
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 84
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1492
Składniki
ugotowane ziemniaki zmielic jak na tradycyjne kopytka. dodac make i jajka. zrobic ciasto.posolic (jezeli ziemniaki nie byly wczesniej solone).
z ciasta uformowac owalne placki grubosci ok 1 cm.
smazyc na oleju po ok 3-4 min z kazdej strony-az beda mialy zloty kolor.
usmazone placki polac goracym sosem pieczeniowym