Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
placki sa odmiana tradycyjnych kopytek. roznia sie od nich tym, ze te placki sa smazone, a kopytka gotowane. moze z pozoru roznica niewielka, ale smakowo.... kolosalna:).
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113151
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 564
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 918
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 654
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113151
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 564
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 918
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 654
Składniki
ugotowane ziemniaki zmielic jak na tradycyjne kopytka. dodac make i jajka. zrobic ciasto.posolic (jezeli ziemniaki nie byly wczesniej solone).
z ciasta uformowac owalne placki grubosci ok 1 cm.
smazyc na oleju po ok 3-4 min z kazdej strony-az beda mialy zloty kolor.
usmazone placki polac goracym sosem pieczeniowym