Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, delikatne oraz pożywne placki cukiniowo - brokułowe z dodatkiem sera feta. Możemy serwować je jako dodatek do dań głównych, ale także jako samodzielne danie z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną lub jogurtem. Są idealne na szybki, tani i prosty obiad dla całej rodziny.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 190
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 190
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 95
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 339
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1482
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki i wrzucamy do lekko osolonej oraz posłodzonej wody i gotujemy al dente przez około 5 minut. Różyczki odcedzamy, przelewamy zimną wodą, a następnie drobno siekamy.
Cukinię dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Oprószamy ją delikatnie solą, odstawiamy na około 10 minut, a następie odciskamy z nadmiaru wody. Cebulę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Ser feta kroimy w drobną kostkę i dodajemy do cukinii. Do miski dodajemy także posiekane brokuły i koperek, jajka, jogurt grecki oraz mąkę i doprawiamy wszystko solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Porcje masy nakładamy łyżką na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z jogurtem, śmietaną lub ulubionym sosem.