Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak odkłada się je potem na papierowe ręczniki dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
sokowirówka i tarka
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 850
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5833
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9660
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Ziemniaki ( cebulę i czosnek) przepuściłam przez sokowirówkę, są wyjątkowo puszyste. Z wyciśniętego soku odlewa się wodę i przekłada krochmal do masy ziemniaczanej. Można też użyć tarki ziemniaczanej i potem zlać trochę wody. Cukinię ściera się na cienkim oczku. Wystarczy jeszcze szczypta soli i pieprzu, jajo i 1- 2 łyżki maki ziemniaczanej. Smaży się na średnio większym ogniu do chrupkości. ` oczywiście nie każda sokowirówka oddziela sok tak samo, masa może być zbyt sucha więc można użyć część soku.
Smacznego :)