Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak odkłada się je potem na papierowe ręczniki dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu.
sokowirówka i tarka
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki ( cebulę i czosnek) przepuściłam przez sokowirówkę, są wyjątkowo puszyste. Z wyciśniętego soku odlewa się wodę i przekłada krochmal do masy ziemniaczanej. Można też użyć tarki ziemniaczanej i potem zlać trochę wody. Cukinię ściera się na cienkim oczku. Wystarczy jeszcze szczypta soli i pieprzu, jajo i 1- 2 łyżki maki ziemniaczanej. Smaży się na średnio większym ogniu do chrupkości. ` oczywiście nie każda sokowirówka oddziela sok tak samo, masa może być zbyt sucha więc można użyć część soku.
Smacznego :)