Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placki drobiowo-pieczarkowe"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1356
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1165
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 30 minut
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem posiekać na małe kawałeczki. Jajka roztrzepać widelcem. Ząbek czosnku obrać, rozetrzeć ze szczyptą soli. Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać. Pieczarki oczyścić ręcznikiem papierowym i drobno posiekać.
Pokrojone mięso, cebulę, czosnek, pieczarki i roztrzepane jaja połączyć z majonezem. Dodać mąkę ziemniaczaną, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Partiami kłaść na rozgrzany olej, formując placuszki. Smażyć z obu stron na rumiano. Podawać z sosem na bazie majonezu.Źródło: Życie na gorąco