Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kartoflane placki z cebulą.
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 608
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2372
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5055
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 608
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2372
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 166
Składniki
Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę.
Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała.
Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło. Smacznego!!!