Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kartoflane placki z cebulą.
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2173
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2173
Składniki
Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę.
Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała.
Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło. Smacznego!!!