Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki kartoflane z cebulą.

Placki kartoflane z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1427 Ocena: 18420

Dodano:

Odsłon: 479

Smażone kartoflane placki z cebulą.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę.

  2. Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała.

  3. Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń