Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kartoflane placki z cebulą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Obrane, wymyte kartofle trzemy na pulpę, lekko odciskamy wodę.
Ostały krochmal z wyciśniętej wody z pulpy dodajemy do pulpy pokrojoną w kostkę cebule, wbijamy jajka, dodajemy mąkę, sól, pieprz ziołowy i majeranek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Masę kartoflaną odstawiamy na 20 minut żeby smakowo dojrzała.
Po tym czasie smażymy placki na gorącym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podajemy na ciepło. Smacznego!!!