Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki pieczarkowo-serowe"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 58
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 58
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 14
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 516
Składniki
Pieczarki umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ser zetrzeć na tej samej tarce. Wędlinę pokroić w kostkę. Pomidora pokroić (drugiego zostawić do dekoracji).
Cebulę zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać. Dodać pieczarki, ser, wędlinę, pomidora i cebulę. Wymieszać.
Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną. Dodawać po trochu do masy jajecznej i mieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzać olej. Nakładać małe placuszki i smażyć na rumiano z obu stron. Danie podawać na liściach sałaty z kilkoma grubo pokrojonymi plastrami odłożonego pomidora.
Placki z tartym serem najlepiej smażyć na głębokim i mocno rozgrzanym tłuszczu. Zapobiega to wypływaniu sera.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium