Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych pomysłów na obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Jego przygotowanie zajmuję trochę czasu ale naprawdę warto :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5244
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1284
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki zetrzeć ,razem z cebula ,dodać przyprawy , mąkę , jajka. Smażyć duże okrągłe placki. Sos : Mięso umyć , pokroić w kostkę , obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą , Podlać wywarem,dusić do miękkości mięsa. W trakcie duszenia dodać pokrojone pieczarki , paprykę , ziele angielskie ,liść laurowy i koncentrat pomidorowy Doprawić do smaku Sos zagęścić zasmażka. Pod koniec dodać groszek i fasolkę. Sos ma być pikantny i gęsty. Na połowę usmażonego placka nałożyć trochę sosu ,przykryć drugą połowa placka ,polać sosem. Podawać z ulubioną surówką (u mnie surówka z czerwonej kapusty i pora).