Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych pomysłów na obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Jego przygotowanie zajmuję trochę czasu ale naprawdę warto :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki zetrzeć ,razem z cebula ,dodać przyprawy , mąkę , jajka. Smażyć duże okrągłe placki. Sos : Mięso umyć , pokroić w kostkę , obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą , Podlać wywarem,dusić do miękkości mięsa. W trakcie duszenia dodać pokrojone pieczarki , paprykę , ziele angielskie ,liść laurowy i koncentrat pomidorowy Doprawić do smaku Sos zagęścić zasmażka. Pod koniec dodać groszek i fasolkę. Sos ma być pikantny i gęsty. Na połowę usmażonego placka nałożyć trochę sosu ,przykryć drugą połowa placka ,polać sosem. Podawać z ulubioną surówką (u mnie surówka z czerwonej kapusty i pora).