Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno z moich ulubionych pomysłów na obiad. Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Jego przygotowanie zajmuję trochę czasu ale naprawdę warto :)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 42
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 287
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki zetrzeć ,razem z cebula ,dodać przyprawy , mąkę , jajka. Smażyć duże okrągłe placki. Sos : Mięso umyć , pokroić w kostkę , obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą , Podlać wywarem,dusić do miękkości mięsa. W trakcie duszenia dodać pokrojone pieczarki , paprykę , ziele angielskie ,liść laurowy i koncentrat pomidorowy Doprawić do smaku Sos zagęścić zasmażka. Pod koniec dodać groszek i fasolkę. Sos ma być pikantny i gęsty. Na połowę usmażonego placka nałożyć trochę sosu ,przykryć drugą połowa placka ,polać sosem. Podawać z ulubioną surówką (u mnie surówka z czerwonej kapusty i pora).