Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ryżowe w sosie pieczarkowym"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 33
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 33
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
Placki: olej rozgrzej w rondlu, wsyp ryż, podpraż. Zalej bulionem, ugotuj do miękkości. Ostudź.
Do ryżu dodaj jajko, ser, natkę i 2 łyżki bułki tartej, przypraw, wyrób. Z masy uformuj placuszki (jeśli masa się nie klei, dodaj jeszcze łyżkę bułki tartej). Placki obtocz w bułce tartej, usmaż na oleju z obu stron.
Sos: cebulę pokrój w kostkę, pieczarki na plasterki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki, podsmaż. Wlej pół litra wody, posyp majerankiem, zagotuj. Szklankę wody rozrób z mąką i śmietaną, wlej do pieczarek, zagotuj. Przypraw. Sosem polej placki.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie