Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie - pieczone placki z warzywami, podane z sosem tzatziki.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5769
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 824
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5769
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9581
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 275
Składniki
Sos: Ogórka ścieramy na tarce, odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z jogurtem, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek i posiekaną miętę. Sos wstawiamy do lodówki. Placki: Cukinię ścieramy na drobne wiórka. Odciskamy nadmiar wody. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w drobną kostkę, marchew i ziemniaki ścieramy. Mieszamy z jajkiem, mąką i olejem. Doprawiamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Muszą być dość płaskie. Z tej porcji wyszły mi 2 blachy placków.
Placki pieczemy z termoobiegiem 20 minut w 180 stopniach i kolejne 20 minut w 160 stopniach. Upieczone placki podajemy z sosem.