Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe danie - pieczone placki z warzywami, podane z sosem tzatziki.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Sos: Ogórka ścieramy na tarce, odciskamy z nadmiaru wody. Mieszamy z jogurtem, dodajemy sól, przeciśnięty czosnek i posiekaną miętę. Sos wstawiamy do lodówki. Placki: Cukinię ścieramy na drobne wiórka. Odciskamy nadmiar wody. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę kroimy w drobną kostkę, marchew i ziemniaki ścieramy. Mieszamy z jajkiem, mąką i olejem. Doprawiamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy placki. Muszą być dość płaskie. Z tej porcji wyszły mi 2 blachy placków.
Placki pieczemy z termoobiegiem 20 minut w 180 stopniach i kolejne 20 minut w 160 stopniach. Upieczone placki podajemy z sosem.