Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo szybko się je robi. My zjedliśmy z dodatkiem buraczków. Polecam sprawdzić. :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 890
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1808
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6348
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 890
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1808
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6348
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dodać jajka oraz śmietanę. Ciasto rozmącić rózgą. Dodać pół łyżeczki soli. Powinno być nieco bardziej gęste niż ciasto na naleśniki.
Następnie cebule obrać i pokroić w plastry ok 0,5 cm.
Na patelni rozgrzać olej. Cebule posolić i popierzyć, następnie maczać w cieście i smażyć z dwóch stron. Wykładać na talerz wyłożony papierem.
Po usmażeniu włożyć placki do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez 10 minut. Smacznego! :)