Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu jacyś fani cebuli? :) Jeżeli tak to te placki są dla Ciebie! ;) Bardzo szybko się je robi. My zjedliśmy z dodatkiem buraczków. Polecam sprawdzić. :)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8658
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 79
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4194
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8658
Składniki
Zaczynamy od przygotowania ciasta. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dodać jajka oraz śmietanę. Ciasto rozmącić rózgą. Dodać pół łyżeczki soli. Powinno być nieco bardziej gęste niż ciasto na naleśniki.
Następnie cebule obrać i pokroić w plastry ok 0,5 cm.
Na patelni rozgrzać olej. Cebule posolić i popierzyć, następnie maczać w cieście i smażyć z dwóch stron. Wykładać na talerz wyłożony papierem.
Po usmażeniu włożyć placki do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez 10 minut. Smacznego! :)