Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12375
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12375
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 848
Składniki
Umyłem cukinię, starłem na tarce o grubych oczkach, przełożyłem do miski, oprószyłem solą. Odstawiłem na 15 minut, następnie odcisnąłem aby pozbyć się nadmiaru płynu. Dodałem szynkę porwaną na małe kawałki, halloumi startym na tarce o grubych oczkach, mąką, jajkami, koperkiem. Wlałem na patelnię olej, rozgrzałem na średnim ogniu. Łyżką nakładałem porcje mieszaniny na rozgrzany tłuszcz, lekko spłaszczyłem łopatką. Smażyłem placki po 3-4 minuty z każdej strony, do zezłocenia. Przełożyłem na papierowy ręcznik, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Rzodkiewki pokroiłem w bardzo cienkie plasterki, wymieszałem z wcześniej zblanszowanym bobem, oliwą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dressingu zmiksowałem. Placki podgrzałem, podałem z sosem i sałatką.