Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbujcie koniecznie.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29718
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29718
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2231
Składniki
Umyłem cukinię, starłem na tarce o grubych oczkach, przełożyłem do miski, oprószyłem solą. Odstawiłem na 15 minut, następnie odcisnąłem aby pozbyć się nadmiaru płynu. Dodałem szynkę porwaną na małe kawałki, halloumi startym na tarce o grubych oczkach, mąką, jajkami, koperkiem. Wlałem na patelnię olej, rozgrzałem na średnim ogniu. Łyżką nakładałem porcje mieszaniny na rozgrzany tłuszcz, lekko spłaszczyłem łopatką. Smażyłem placki po 3-4 minuty z każdej strony, do zezłocenia. Przełożyłem na papierowy ręcznik, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Rzodkiewki pokroiłem w bardzo cienkie plasterki, wymieszałem z wcześniej zblanszowanym bobem, oliwą, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dressingu zmiksowałem. Placki podgrzałem, podałem z sosem i sałatką.