Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i młodych ziemniaków są smaczne i sycące. W wersji lżejszej zjadamy je z jogurtem z tartymi świeżymi ogórkami, a w wersji równie smacznej, jednakże bardziej kalorycznej podajemy je z gulaszem.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115253
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1310
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115253
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7850
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1310
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Cukinię ścieramy na dużych oczkach. Delikatnie solimy. Po 5 minutach odciskamy sok z cukinii
Oskrobane ziemniaki również ścieramy na dużych oczkach
Do warzyw dodajemy 3 łyżki mąki, 2 jajka, ścieramy czosnek, Solimy i doprawiamy pieprzem
Wszystko dokładnie mieszamy
Na patelni rozgrzewamy olej
Na rozgrzany olej nakładamy na jednego placka 2 łyżki masy. Rozprowadzamy na cienki placek. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Nie możemy smażyć na zbyt dużym ogniu, aby placki zbyt szybko nie zbrązowiały, a wiórki ziemniaczane nie pozostały niedopieczone.
Upieczone placki odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy posypane szczypiorkiem z dodatkiem jogurtu wymieszanego ze startymi na dużych oczkach ogórkami doprawionymi solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem