Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po obiedzie zostały mi kotlety z kurczaka i trochę ziemniaków, postanowiłam więc zrobić placki ala racuchy tylko że wytrawne, ale jak się okazało w domu ani grama mąki pszennej, tak więc postanowiłam wykorzystać moje mąki bezglutenowe. Placki wyszły przepyszne, delikatne, pulchne, lekko chrupiące z wierzchu z pyszna mięsną niespodzianka w środku.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 111
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13310
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2620
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3772
Składniki
Do wody mineralnej dodajemy śmietanę, jajka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy i dodajemy mąkę ryżową i kukurydzianą. Miksujemy.
Do ciasta dodajemy ziemniaki, miksujemy.
Na końcu do ciasta dodajemy pokrojone w drobną kostkę kotlety z kurczaka, doprawiamy sola i pieprzem.
Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu do zrumienienia z jednej i z drugiej strony.
Po usmażeniu podajemy z ulubiona sałatką i ketchupem lub sosem. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-d