Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fileta z kurczaka znamy i lubimy. Te są takie w trochę innym wydaniu. Pokrojone mięso wymieszane z pieczarkami i mozzarellą smakuje wybornie – a placki są bardzo delikatne. Do tego możemy zrobić smażone ziemniaczki i podać z surówką z buraków lub białej rzodkwi.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 194
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Fileta, pieczarki, mozzarellę i cebulę przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki oleju, żółtka, mąki, kurkumę, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy ubitą na sztywną pianę z białek. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na zloty kolor. Osuszamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubioną surówką i pieczonymi w piekarniku ziemniaczkami. Smacznego! Z przepisu wyszło mi 20 placków (wszystko zależy od wielkości).