Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z fileta z kurczaka znamy i lubimy. Te są takie w trochę innym wydaniu. Pokrojone mięso wymieszane z pieczarkami i mozzarellą smakuje wybornie – a placki są bardzo delikatne. Do tego możemy zrobić smażone ziemniaczki i podać z surówką z buraków lub białej rzodkwi.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 393
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8107
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 393
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę. Pieczarki i mozzarellę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Fileta, pieczarki, mozzarellę i cebulę przekładamy do miski, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, 2 łyżki oleju, żółtka, mąki, kurkumę, mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy ubitą na sztywną pianę z białek. Całość dokładnie mieszamy. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na zloty kolor. Osuszamy na papierowym ręczniku. Podajemy z ulubioną surówką i pieczonymi w piekarniku ziemniaczkami. Smacznego! Z przepisu wyszło mi 20 placków (wszystko zależy od wielkości).