Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne placuszki z młodej zielonej kapusty. Dodatek sosu pomidorowo-paprykowego sprawia że danie jest jeszcze smaczniejsze.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68394
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2028
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68394
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2028
Składniki
Młodą kapustę bardzo drobno szatkujemy i przekładamy do misy. Do pojemnika wbijamy 2 jajka dodajemy śmietanę oraz mąkę i miksujemy. Dokładamy starty ser i wstępnie doprawiamy. Miksujemy i jeśli trzeba jeszcze doprawiamy. Gotową masę wlewamy do kapusty i dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju na ładny mocny złoty kolor. Podałem z sosem pomidorowo-paprykowym.