Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane jak pizza"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, odsączyć, wymieszać z jajkiem, przyprawami, mąką i skrobią. Z ciasta smażyć placuszki.
Placki, po odsączeniu z nadmiaru tłuszczu np. na ręczniku papierowym, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, rozłożyć na placuszkach, posypać pokrojonymi w kosteczkę papryką, pieczarkami, utartym serem i paseczkami boczku. Zapiekać 5-10 minut w 180°C.
ok. 50 minut
By placki były chrupiące, muszą być smażone na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Najlepiej na patelni teflonowej albo ceramicznej.Źródło: Twoje Imperium