Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) Placki ziemniaczane :) na bogato czyli, z podsmażaną kiełbasą, boczkiem, dodatkiem sera żółtego oraz jajkiem sadzonym. :) Pyszne placki podane z zimnym zsiadłym mlekiem lub gęstą śmietaną.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12715
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, ser żółty, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka, oraz pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę. Gdy się wszystko podsmaży, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego ciasta smażymy na gorącym oleju placki z obu stron na rumiany kolor. Usmażone placki proponuję podać z usmażonym jajkiem na sadzono i położone na plackach ułożonych na talerzu. Smacznego !!!