Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) Placki ziemniaczane :) na bogato czyli, z podsmażaną kiełbasą, boczkiem, dodatkiem sera żółtego oraz jajkiem sadzonym. :) Pyszne placki podane z zimnym zsiadłym mlekiem lub gęstą śmietaną.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, dodajemy sól, ser żółty, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka, oraz pozostałe przyprawy. W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę. Gdy się wszystko podsmaży, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Z tak przygotowanego ciasta smażymy na gorącym oleju placki z obu stron na rumiany kolor. Usmażone placki proponuję podać z usmażonym jajkiem na sadzono i położone na plackach ułożonych na talerzu. Smacznego !!!