Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z ziemniaków i cukinii podane z pyszną surówką z kiszonej białej kapusty i marchewki podane jako główne danie na ciepło.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10698
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13053
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4799
Składniki
1) ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odczekać chwilę i odcedzić nadmiar soku, 2) cukinie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach , odczekać chwilkę i odcedzić nadmiar soku, następnie starte i odcedzone z nadmiaru soku ziemniaki i cukinię włożyć do jednej miski i razem wymieszać, dodać jajka, mąkę, cebulę, drobno pokrojoną nać z pietruszki oraz przyprawy wg. uznania i razem wszystko dokładnie wymieszać;
3) następnie rozgrzewamy na patelni olej , układamy łyżką małe porcje masy i smażymy obustronnie na złoty kolor. 4) Usmażone placki układamy na talerzu i ozdabiamy nacią z selera i pokrojoną na drobno marchewką.