Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki z ziemniaków i cukinii podane z pyszną surówką z kiszonej białej kapusty i marchewki podane jako główne danie na ciepło.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 223
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 23
Składniki
1) ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odczekać chwilę i odcedzić nadmiar soku, 2) cukinie umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach , odczekać chwilkę i odcedzić nadmiar soku, następnie starte i odcedzone z nadmiaru soku ziemniaki i cukinię włożyć do jednej miski i razem wymieszać, dodać jajka, mąkę, cebulę, drobno pokrojoną nać z pietruszki oraz przyprawy wg. uznania i razem wszystko dokładnie wymieszać;
3) następnie rozgrzewamy na patelni olej , układamy łyżką małe porcje masy i smażymy obustronnie na złoty kolor. 4) Usmażone placki układamy na talerzu i ozdabiamy nacią z selera i pokrojoną na drobno marchewką.