Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z lekką nutką słodyczy
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 316
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 178
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 320
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 316
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 178
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 320
Składniki
Ziemniaki, jabłka cebulę obieram, myję. Ziemniaki ścieram na tarce. Starte ziemniaki wkładam na sitko i pozostawiam do odcięknięcia nadmiaru wody. Po odcieknięciu wody delikatnie ją odlewam, pozostały osad - krochmal dodaję do reszty składników. Jabłka i cebulę ścieram na tarce, jabłka można zetrzeć na dużych oczkach. Do startych jabłek i cebuli dodaję ziemniaki, krochmal, mąkę, sodę. Mieszam składniki i doprawiam solę i pieprzem.