Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z lekką nutką słodyczy
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 16
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 106
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 16
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 106
Świąteczne smaki.
Odsłon: 92
Składniki
Ziemniaki, jabłka cebulę obieram, myję. Ziemniaki ścieram na tarce. Starte ziemniaki wkładam na sitko i pozostawiam do odcięknięcia nadmiaru wody. Po odcieknięciu wody delikatnie ją odlewam, pozostały osad - krochmal dodaję do reszty składników. Jabłka i cebulę ścieram na tarce, jabłka można zetrzeć na dużych oczkach. Do startych jabłek i cebuli dodaję ziemniaki, krochmal, mąkę, sodę. Mieszam składniki i doprawiam solę i pieprzem.