Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z lekką nutką słodyczy
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Składniki
Ziemniaki, jabłka cebulę obieram, myję. Ziemniaki ścieram na tarce. Starte ziemniaki wkładam na sitko i pozostawiam do odcięknięcia nadmiaru wody. Po odcieknięciu wody delikatnie ją odlewam, pozostały osad - krochmal dodaję do reszty składników. Jabłka i cebulę ścieram na tarce, jabłka można zetrzeć na dużych oczkach. Do startych jabłek i cebuli dodaję ziemniaki, krochmal, mąkę, sodę. Mieszam składniki i doprawiam solę i pieprzem.