Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z lekką nutką słodyczy
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 109
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Ziemniaki, jabłka cebulę obieram, myję. Ziemniaki ścieram na tarce. Starte ziemniaki wkładam na sitko i pozostawiam do odcięknięcia nadmiaru wody. Po odcieknięciu wody delikatnie ją odlewam, pozostały osad - krochmal dodaję do reszty składników. Jabłka i cebulę ścieram na tarce, jabłka można zetrzeć na dużych oczkach. Do startych jabłek i cebuli dodaję ziemniaki, krochmal, mąkę, sodę. Mieszam składniki i doprawiam solę i pieprzem.