Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z lekką nutką słodyczy
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 424
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 768
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 575
Składniki
Ziemniaki, jabłka cebulę obieram, myję. Ziemniaki ścieram na tarce. Starte ziemniaki wkładam na sitko i pozostawiam do odcięknięcia nadmiaru wody. Po odcieknięciu wody delikatnie ją odlewam, pozostały osad - krochmal dodaję do reszty składników. Jabłka i cebulę ścieram na tarce, jabłka można zetrzeć na dużych oczkach. Do startych jabłek i cebuli dodaję ziemniaki, krochmal, mąkę, sodę. Mieszam składniki i doprawiam solę i pieprzem.