Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poszukujesz pomysłu na danie, które zachwyci Twoich bliskich swoim smakiem i prostotą przygotowania? Placki ziemniaczane z dodatkiem kapusty kiszonej i kiełbasy to coś, co z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi tradycyjnej kuchni. Wyjątkowe połączenie chrupiących placków i aromatycznych składników to prawdziwa uczta dla podniebienia. Oto przepis, który pomoże Ci przygotować ten kulinarny hit. Ciesz się smakiem domowej kuchni, która zadowoli każde podniebienie.
deska do krojenia, miska, nóż
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 143
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 70
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 201
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 143
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 70
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 201
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Kapustę kiszoną, jeśli jest zbyt kwaśna, najpierw opłukujemy w zimnej wodzie, odsączamy, a na końcu drobno szatkujemy. Kiełbasę kroimy w małą kostkę. Obierane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach do dużej miski. Starte ziemniaki odsączamy z nadmiaru wody przez sitko, gazę lub ściereczkę.
Odsączone ziemniaki z przekładamy do miski, następnie dodajemy posiekaną cebulę, kapustę kiszoną, kiełbasę oraz jajka i mąkę pszenną, następnie dodajemy sól oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju smażymy niewielkie placki z obu stron, aż będą złociste i chrupiące. Tak przygotowane placki po węgiersku podajemy z kleksem śmietany.