Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z kurkami i boczkiem
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 171
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 102
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1220
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4158
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1199
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 171
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 102
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1220
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4158
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1199
Składniki
Obrane ziemniaki i zetrzyj na średnich oczkach. Przełóż na durszlak aby odsączyć z nadmiaru wody. Zetrzyj cebulę i odstaw na bok. Do odsączonych ziemniaków dodaj krochmal, który utworzył się na dnie garnka do którego odsączała się woda z ziemniaków. Wbij jaja, dodaj mąkę, sól i pieprz. Wymieszaj. Smaż rumiane placki na dobrze rozgrzanym oleju. Na drugiej patelni zrumień boczek z łyżką oleju, posiekaj cebulę w kostkę razem z czosnkiem, podsmaż chwilkę aż się zeszkli. Na koniec dodaj umyte kurki. Duś kilka minut. Na koniec dopraw solą i pieprzem jeśli trzeba, gdyż boczek jest słony. Posyp sporą ilością natki i kopru. Podawaj na talerzach z kleksem kwaśnej śmietany.