Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne i jest to jedno z ulubionych dań. Lubię eksperymentować więc dodałam do ciasta ziemniaczanego świeże pokrzywy i marchewkę, były pyszne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2929
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 576
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7782
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 266
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2929
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 576
Składniki
Ziemniaki i marchew obrać. Szczypior z cebuli i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej o średnich oczkach, osączyć na sicie.
Przełożyć do miski, dodać startą na tarce jarzynowej marchewkę, posiekaną cebulę, szczypior, pokrzywy, obie mąki, jajko i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć z obu stron na złoty kolor, usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.