Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne i jest to jedno z ulubionych dań. Lubię eksperymentować więc dodałam do ciasta ziemniaczanego świeże pokrzywy i marchewkę, były pyszne.
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 351
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 394
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 379
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 351
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 394
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 379
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 313
Składniki
Ziemniaki i marchew obrać. Szczypior z cebuli i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej o średnich oczkach, osączyć na sicie.
Przełożyć do miski, dodać startą na tarce jarzynowej marchewkę, posiekaną cebulę, szczypior, pokrzywy, obie mąki, jajko i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć z obu stron na złoty kolor, usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.