Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane są bardzo popularne i jest to jedno z ulubionych dań. Lubię eksperymentować więc dodałam do ciasta ziemniaczanego świeże pokrzywy i marchewkę, były pyszne.
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4500
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1235
Skrzydełka z airfryer marynowane są w maślance, a później obtaczane w mieszan...
Odsłon: 4500
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1235
Składniki
Ziemniaki i marchew obrać. Szczypior z cebuli i pokrzywy umyć, osuszyć, posiekać.
Ziemniaki zetrzeć na tarce jarzynowej o średnich oczkach, osączyć na sicie.
Przełożyć do miski, dodać startą na tarce jarzynowej marchewkę, posiekaną cebulę, szczypior, pokrzywy, obie mąki, jajko i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Łyżką nakładać porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć z obu stron na złoty kolor, usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.