Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis wymyślałem w pięć minut. Placki są naprawdę pyszne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8146
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8146
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 405
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zaś marchewkę, paprykę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i połączyć z masą ziemniaczaną. Wbić jajka, dodać mąkę, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była jeszcze za rzadka możemy jeszcze dodać mąki lub bułki tartej. Ja dodaję bułkę tartą ponieważ wtedy placki po usmażeniu są bardzo chrupiące Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron i po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać ze śmietaną. SMACZNEGO.