Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z piekarnika przygotowuje się bardzo podobnie jak ich oryginalną wersję. Po upieczeniu w piekarniku są chrupkie i aromatyczne. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242914
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242914
Składniki
•Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na 10-15 minut, po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sicie •Dodajemy mąkę, jajko oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy •Blachę wykładamy papierem do pieczenia posmarowanym niewielką ilością oleju •Na blachę wykładamy masę ziemniaczaną, którą formujemy na kształt placków
•Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie obracamy placki na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut (środkowy poziom piekarnika)