Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z piekarnika przygotowuje się bardzo podobnie jak ich oryginalną wersję. Po upieczeniu w piekarniku są chrupkie i aromatyczne. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
•Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na 10-15 minut, po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sicie •Dodajemy mąkę, jajko oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy •Blachę wykładamy papierem do pieczenia posmarowanym niewielką ilością oleju •Na blachę wykładamy masę ziemniaczaną, którą formujemy na kształt placków
•Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie obracamy placki na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut (środkowy poziom piekarnika)