Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z piekarnika przygotowuje się bardzo podobnie jak ich oryginalną wersję. Po upieczeniu w piekarniku są chrupkie i aromatyczne. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8625
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7187
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4906
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327814
Składniki
•Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach i odstawiamy na 10-15 minut, po tym czasie odsączamy nadmiar wody na sicie •Dodajemy mąkę, jajko oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy •Blachę wykładamy papierem do pieczenia posmarowanym niewielką ilością oleju •Na blachę wykładamy masę ziemniaczaną, którą formujemy na kształt placków
•Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 15 minut, po tym czasie obracamy placki na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut (środkowy poziom piekarnika)