Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiadek.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6635
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cukinię obrać i zetrzeć na tarce, po czym odsączyć na sicie. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną, utłuczone ziemniaki, ciepłe mleko i dokładnie wymieszać. Następnie dodać zmiażdżony czosnek, przyprawy do smaku i jeszcze raz starannie wymieszać. Kiełbasę obrać ze skórki i zmielić. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką placki i po chwili smażenia nałożyć zmieloną kiełbasę, po czym przykryć ciastem ziemniaczanym. Smażyć z obu stron na złoty kolor.