Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki cukiniowo-kalafiorowe"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1067
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 62
Składniki
Cukinię myję i ścieram na tarce o dużych oczkach. Odstawiam na kilka minut i odciskam nadmiar wody. Kalafior myję i drobno kroję. Szczypiorek i oregano opłukuję, siekam.
Warzywa i zieleninę łączę z mąką oraz jajkiem. Mieszam, doprawiam solą i pieprzem.
Formuję łyżką małe placuszki, smażę je z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Osączam z tłuszczu na papierowym ręczniku.
35 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcje
Katarzyna Muras ze SkierniewicŹródło: Kobieta i życie