Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki kapuściane z boczkiem"
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 224
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 224
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odstaw na 15 minut, a następnie odlej nadmiar wody.
Kapustę opłucz, odciśnij, posiekaj. Włóż do rondla, zalej wodą, gotuj ok. 30 minut na małym ogniu. Osącz. Wymieszaj z ziemniakami, jajkiem i mąką, przypraw do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej na patelni. Nałóż małe porcje masy, placki usmaż z obydwu stron. Osącz z tłuszczu, gorące polej śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie