Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-03-2015
Zalegała i zalegała u nas młoda marchewka (to tu ,to tam się kupi ;)) ,więc powstały te oto placuszki z dodatkiem chrzanu. Do tego uwielbiana przez nas kaczka z dodatkiem pieczarek i przyprawy do potraw chińskich.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 182
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 182
Składniki
Marchew i cebulę obieramy ,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Następnie dodajemy chrzan ,jajko i mąkę. Składniki dokładnie mieszamy ,doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozgrzewamy olej i łyżeczką do herbaty formujemy placuszki. Smażymy na rumiano z obu stron.
Filety z kaczki (bez skóry) kroimy w kostkę ,obtaczamy w przeciśniętym przez praskę czosnku i przyprawie. Podsmażamy chwilę na rozgrzanym maśle. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w talarki pieczarki i pora. Dusimy na wolnym ogniu ,do miękkości (można podlać odrobiną wody). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Gulasz mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ciepłymi placuszkami.