Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki razowe z pastą jajeczną i z pastą z awokado"
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1357
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 1357
Składniki
Na stolnicę lub blat wsyp obie mąki, dodaj olej, wodę oraz sól. Zagnieć elastyczne ciasto. Rozwałkuj je na grubość ok. 0,5 cm, szklanką wytnij krążki. Ułóż je na rozgrzanej, suchej teflonowej patelni (bez tłuszczu), opiekaj po 3-4 min z każdej strony. Wystudź.
Awokado przekrój wzdłuż, nacinając do pestki. Połówki przekręć w przeciwnych kierunkach. Pestkę usuń a awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj czosnek, sok z cytryny, oliwę oraz sól. Rozdrobnij blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Jajka pokrój. Przełóż je do miski, dodaj posiekaną cebulę, curry oraz majonez, rozdrobnij blenderem na gładki mus. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. 4. Placuszki posmaruj przygotowanymi pastami. Na te, które są z pastą z awokado połóż plastry pomidorów.
40 minut Porcja: 490 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie