Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z cukinią i kaszanką"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Cukinie umyj, przekrój wzdłuż, usuń pestki. Zetrzyj miąższ na tarce o grubych oczkach. Posól, odstaw na 15 minut, odciśnij sok. Dodaj jajko i mąkę, wymieszaj, przypraw.
Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placuszki, aż się zrumienią z obu stron. Odkładaj je na papierowy ręcznik, żeby odsączyć tłuszcz.
Cebulę pokrój w jak najcieńsze talarki, obrane jabłka w ósemki. Podduś je razem na maśle ok. 5 minut. (Jeśli trzeba, podlej odrobiną wody).
Dodaj pokrojoną w grube plastry kaszankę. Smaż 10 minut na małym ogniu. Spróbuj i ewentualnie dopraw. Posyp szczodrze majerankiem.Źródło: Chwila dla Ciebie