Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na bezmięsny obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 701
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 701
Składniki
Cukinie umyj osusz i odetnij końcówki z obu stron. Zetrzyj na tarce o dużym oczku. Marchewki oraz cebulę obierz i zetrzyj również na dużym oczku. Dodaj sól , pieprz wymieszaj i odstaw na ok. 10minut. Czosnek posiekaj i dodaj do całości. Natkę, koper i szczypior posiekaj. Starte warzywa odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolitą gęstą masę. Małe placuszki kładź łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor. Placuszki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj sosem czosnkowym lub śmietaną. Smacznego!