Do góry

Dania główne Przepis na:

Placuszki z cukinii

Placuszki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 455

Dodano:

Odsłon: 3124

Szybki pomysł na bezmięsny obiad.

Składniki

  • •2 średnie cukinie (ok. 700-800g)
  • 2 marchewki
  • 2 jajka
  • ząbek czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 8 łyżek mąki
  • sól i pieprz według uznania
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placuszki z cukinii

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj osusz i odetnij końcówki z obu stron. Zetrzyj na tarce o dużym oczku. Marchewki oraz cebulę obierz i zetrzyj również na dużym oczku. Dodaj sól , pieprz wymieszaj i odstaw na ok. 10minut. Czosnek posiekaj i dodaj do całości. Natkę, koper i szczypior posiekaj. Starte warzywa odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolitą gęstą masę. Małe placuszki kładź łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smaż na złoty kolor. Placuszki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawaj sosem czosnkowym lub śmietaną.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń