Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z jabłkami w tej formie przygotowywane są bez jajek, a do tego zrobione są z mąki gryczanej. Świetnie się komponuje ze słodko-kwaśnymi owocami.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 107
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 96
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 315
Królowa grilla :)
Odsłon: 107
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 84
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 96
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Jabłko obierz, pokrój w cienkie plasterki i pozbądź się gniazd nasiennych. Skrop sokiem z cytryny.
Teraz przygotuj ciasto na placki. Połącz w misce produkty sypkie, czyli mąkę, cukier waniliowy, cynamon i sól. Dolewaj mleko i cały czas miksuj, aby powstała gęsta, ale jednolita masa. Na koniec dodaj miód, olej rzepakowy i ponownie krótko zmiksuj do połączenia.
Na suchą patelnię nalewaj ciasto porcjami. Smaż na małym ogniu z jednej strony, a kiedy się zarumienią od spodu, obróć je. Na środku umieść plasterek jabłka i smaż dalej.
Przed podaniem możesz posypać placuszki z jabłkami orzechami.