Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z makrelą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14034
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15897
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
40 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 4 porcje
Ziemniaki porządnie szoruję i gotuję w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obieram. Przepuszczam je przez maszynkę, dodaję do nich posiekaną natkę.
Makrelę oddzielam dokładnie od ości i rwę palcami na drobne kawałki. Dorzucam do ziemniaków. Dodaję jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiam masę ręką.
Formuję dłońmi małe kotlety i smażę je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.Źródło: Kobieta i życie