Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placuszki z makrelą"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 352
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 352
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 151
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2687
Składniki
40 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 4 porcje
Ziemniaki porządnie szoruję i gotuję w osolonej wodzie. Gdy wystygną, obieram. Przepuszczam je przez maszynkę, dodaję do nich posiekaną natkę.
Makrelę oddzielam dokładnie od ości i rwę palcami na drobne kawałki. Dorzucam do ziemniaków. Dodaję jajko oraz sól i pieprz do smaku. Wyrabiam masę ręką.
Formuję dłońmi małe kotlety i smażę je na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.Źródło: Kobieta i życie