Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w innej wersji, jako placuszki, podajemy z surówka np. z kapusty pekińskiej, jabłek,marchewki,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12844
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5992
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12844
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę.Dodajemy jajka, obie maki, mieszamy , dodajemy trochę soli, pieprzu. Zagniatamy ciasto.Podsypując mąką formujemy małe placuszki, do środka wkładamy niewielką ilość farszu, i zalepiamy. Panierujemy w bułce tartej .Smażymy na oleju.