Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w innej wersji, jako placuszki, podajemy z surówka np. z kapusty pekińskiej, jabłek,marchewki,
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2092
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1238
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 48
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 62
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 65
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 58
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2092
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1238
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 48
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 62
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 65
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki gotujemy i przeciskamy przez praskę.Dodajemy jajka, obie maki, mieszamy , dodajemy trochę soli, pieprzu. Zagniatamy ciasto.Podsypując mąką formujemy małe placuszki, do środka wkładamy niewielką ilość farszu, i zalepiamy. Panierujemy w bułce tartej .Smażymy na oleju.