Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i chrupiące placuszki z ziemniaków
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 484
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1438
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 484
Składniki
-ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie -cebule obrać i pokroić w drobna kostkę -kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebula na rumiany kolor - ziemniaków zrobić pure i dodać do nich usmażoną cebule ,kiełbasę i boczek(wcześniej ostudzone) -następnie dodać cale jajka ,make i doprawić sola i pieprzem -po wykonaniu gładkiej masy smażyć małe placuszki na głębokim oleju na rumiany kolor