Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i chrupiące placuszki z ziemniaków
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414354
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2289
Składniki
-ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie -cebule obrać i pokroić w drobna kostkę -kiełbasę i boczek pokroić w kostkę i usmażyć z cebula na rumiany kolor - ziemniaków zrobić pure i dodać do nich usmażoną cebule ,kiełbasę i boczek(wcześniej ostudzone) -następnie dodać cale jajka ,make i doprawić sola i pieprzem -po wykonaniu gładkiej masy smażyć małe placuszki na głębokim oleju na rumiany kolor