Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia drobiowe w sosie pieczarkowym

Podudzia drobiowe w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2425 Ocena: 16077

Dodano:

Odsłon: 364

Szybkie i smaczne mięsko na obiad.

Składniki

  • 1 kg podudzi drobiowych
  • 5 dag słoniny
  • 1 biała cebula
  • 15 dag pieczarek
  • sól i pieprz do smaku
  • mąka do panierki
  • tłuszcz do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu. Następnie słoninę drobno pokroić razem z cebulą, podsmażyć i wrzucić pokrojone pieczarki, jeszcze chwilę podsmażyć, włożyć podudzia, zalać wodą i dusić do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń