Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne połączenie młodej kapusty z młodą marchewką, a do tego udka kurczaka - polecam !
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 115
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2702
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5574
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 115
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2702
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3599
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 532
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5574
Składniki
W rondlu, na paru łyżkach oliwy zrumieniłem pokrojoną w talarki cebulę. Dodałem posiekany czosnek, marchewkę pokrojoną w pół talarki ,wymieszałem, dodałem poszatkowaną kapustę, podsmażyłem na średnim ogniu bez przykrycia około 8 minut.. Od czasu do czasu mieszałem. Podudzia kurczaka odsmażyłem na oliwie, włożyłem pod kapustę. Dodałem wino, sól i sporo pieprzu. Przykryłem i dusiłem na średnim ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko solą i pieprzem.