Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie pieczone podudzia ? Przygotowałam je przed ślubem naszej córci w końcu muszą coś jeść mam nadzieję że spodoba wam się przepis na takie jednogarnkowe danie a w sumie pieczone w jednej blaszce. Podudzie pieczone świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i cebuli smak niepowtarzalny
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13295
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2606
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10758
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 138
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2587
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13295
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2606
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10758
Składniki
Przygotować podudzia umyć je i osuszyć za pomocą durszlaka lub ręcznika kuchennego, obsypać wszystkimi przyprawami oraz wlać olej wymieszać do połączenia się przypraw z mięsem odstawić na godzinę do lodówki. Po wyznaczonym czasie dodać obrane, umyte i przekrojone na pół ziemniaki oraz cebulę pokrojona na cztery części
Wszystko dokładnie połączyć następnie przygotować blaszkę wyłożyć dno folią aluminiową ułożyć przygotowane podudzia z ziemniakami i cebulą w przyprawach. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni z termo -obiegiem nakryć folią aluminiową i piec pół godziny po pół godzinie zdjąć folię aluminiową i piec do pełnej miękkości mięsa oraz ziemniaków, wszystko oczywiście jest zależne od piekarnika mięso co jakiś czas obracać
Taka forma obiadu sprawdzi się we wszystkich domach, podudzia dzięki dodanym ziemniakom i cebuli są bardzo soczyste. Dla większej liczby osób polecam dodać więcej ziemniaków. Do takiego dania można podać ulubiona surówkę u nas były tarte ogórki na słodko kwaśno ze śmietaną