Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na pyszne ,tanie i łatwe danie obiadowe. Zachwyci Was swoja prostota i wspaniałym smakiem. Podudzia z kurczaka są bardzo soczyste, miękkie i aromatyczne. Danie nie wymaga wielu składników i nie musicie poświęcać mu wiele czasu na przygotowanie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Na umytych podudziach zrobić dwa nacięcia, patrz film, i przełożyć na formę do pieczenia lub do naczynia żaroodpornego. Piec w nagrzanym piekarniku, w 180 st C przez 20 minut.
W międzyczasie, w miseczce wymieszać wszystkie składniki na marynatę. Po dwudziestu minutach kurczaka wyjąć z piekarnika i dobrze posmarować go przygotowaną marynatą. Ponownie wstawić do piekarnika na następne 20 minut.
Po tym czasie formę z kurczakiem wyjąć z piekarnika, podudzia posypać ziarnami sezamu i polać je marynatą z dna naczynia. Piec następne 15 minut. Gotowe danie można posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!