Do góry

Dania główne Przepis na:

Podudzia z ziołami i cebulą

Przepis dnia 2013-05-06
Podudzia z ziołami i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1728

Dodano:

Odsłon: 13534

Kurczak w ziołach, pyszny i prosty obiad

Składniki

  • 10sztuk podudzi, 2 cebule, 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka estragonu, oliwy smakowe: czosnek i bazylia, tymianek
  • 1 łyżeczka świeżego startego imbiru , 1,5 łyżki ciemnego sosu sojowego
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Podudzia z ziołami i cebulą

Przygotowanie

  1. Podudzia myjemy, wrzucamy do rękawa.

    Doprawiamy ziołami, oliwami i sosem sojowym.

    Cebule kroimy w piórka i dodajemy do mięsa.

    Rękaw zamykamy, i obracamy nim,

    dopóki wszystkie składniki nie oblepią mięsa równomiernie.

    Mięso pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180-200stopni.

    Po tym czasie rozcinamy rękaw, i jeszcze dopiekamy 15 minut.

    Do mięsa przygotowałam sałatkę, i gotowane w skórkach ziemniaki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń