Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robić dania na wyższym poziomie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 52
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 300
Składniki
Polędwice wyjmujemy z lodówki żeby mogła nabrać temperatury pokojowej w następnej kolejności otwieramy groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku przekładamy do dużej miski sałatę musimy umyć dokładnie pod wodą i osuszyć na ręczniku papierowym potem ją możemy posiekać lub potargać dodajmy ja do reszty składników i wymieszajmy łyżką ale delikatnie teraz powinniśmy się zająć mięsem przełóżmy polędwice do naczynia naprzyklad żaroodporne z pokrywką na dno naczynia wlewamy wino oraz przyprawy mogą być różne zależy od was ja dałem kardamon , majeranek , imbir oraz curry wymieszaj dokładnie składniki połóż polędwice na przyprawach i obtocz mięso. Uwaga : Gdy będziesz komponował przyprawy musisz pamiętać żeby nie przesadzić polędwica jest bardzo wymagającym mięsem i wymaga czasu w moim przypadku to od 3 do 8 godzin łącznie z marynowaniem polędwicy w lodówce to samo dotyczy wina jeśli go dasz za dużo to mięso może być za kwaśne oraz gumowate . Sałatę podaj na płaskim talerzu a na górę połóż pokrojone kawałki polędwicy oraz udekoruj pierzem po górze tak jak na zdjęciu smacznego życzę