Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem przepis idealny dla osób wymagających oraz tych którzy chcą robić dania na wyższym poziomie
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 270
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29108
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 173
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33719
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 270
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29108
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 173
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33719
Składniki
Polędwice wyjmujemy z lodówki żeby mogła nabrać temperatury pokojowej w następnej kolejności otwieramy groszek i kukurydzę odcedzamy na sitku przekładamy do dużej miski sałatę musimy umyć dokładnie pod wodą i osuszyć na ręczniku papierowym potem ją możemy posiekać lub potargać dodajmy ja do reszty składników i wymieszajmy łyżką ale delikatnie teraz powinniśmy się zająć mięsem przełóżmy polędwice do naczynia naprzyklad żaroodporne z pokrywką na dno naczynia wlewamy wino oraz przyprawy mogą być różne zależy od was ja dałem kardamon , majeranek , imbir oraz curry wymieszaj dokładnie składniki połóż polędwice na przyprawach i obtocz mięso. Uwaga : Gdy będziesz komponował przyprawy musisz pamiętać żeby nie przesadzić polędwica jest bardzo wymagającym mięsem i wymaga czasu w moim przypadku to od 3 do 8 godzin łącznie z marynowaniem polędwicy w lodówce to samo dotyczy wina jeśli go dasz za dużo to mięso może być za kwaśne oraz gumowate . Sałatę podaj na płaskim talerzu a na górę połóż pokrojone kawałki polędwicy oraz udekoruj pierzem po górze tak jak na zdjęciu smacznego życzę