Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie na uroczysty obiad i nie tylko
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4100
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34248
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1818
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4100
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34248
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1818
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Składniki
1. Zrobić marynatę z musztardy, oliwy, tymianku, soli i pieprzu. Natrzeć oczyszczone mięso i zostawić w lodówce na min. 1 h. 2. Polędwicę podsmażyć za wszystkich stron na patelni i zostawić do ostygnięcia. 3. W międzyczasie cebule pokrojona w kostkę podsmażyć na łyżce masła i dodać pokrojone pieczarki. Dusić i doprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia. 4. Rozwinąć ciasto francuskie, rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej a nich rozsmarować grzyby. 5. Na środek położyć mięso i zawinąć pierwsze szynką a potem ciastem francuskim na gładko lub lekko ponacinać ciasto i uformować warkocz. 6. Zawinięte cisto posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 40 min. Odstawiamy na ok. 10 min. aby odpoczęło. Smacznego:)