Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie na uroczysty obiad i nie tylko
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5019
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 793
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11603
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5019
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1261
Składniki
1. Zrobić marynatę z musztardy, oliwy, tymianku, soli i pieprzu. Natrzeć oczyszczone mięso i zostawić w lodówce na min. 1 h. 2. Polędwicę podsmażyć za wszystkich stron na patelni i zostawić do ostygnięcia. 3. W międzyczasie cebule pokrojona w kostkę podsmażyć na łyżce masła i dodać pokrojone pieczarki. Dusić i doprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia. 4. Rozwinąć ciasto francuskie, rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej a nich rozsmarować grzyby. 5. Na środek położyć mięso i zawinąć pierwsze szynką a potem ciastem francuskim na gładko lub lekko ponacinać ciasto i uformować warkocz. 6. Zawinięte cisto posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 40 min. Odstawiamy na ok. 10 min. aby odpoczęło. Smacznego:)