Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne danie na uroczysty obiad i nie tylko
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1847
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18593
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6804
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1188
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1847
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18593
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6804
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1188
Składniki
1. Zrobić marynatę z musztardy, oliwy, tymianku, soli i pieprzu. Natrzeć oczyszczone mięso i zostawić w lodówce na min. 1 h. 2. Polędwicę podsmażyć za wszystkich stron na patelni i zostawić do ostygnięcia. 3. W międzyczasie cebule pokrojona w kostkę podsmażyć na łyżce masła i dodać pokrojone pieczarki. Dusić i doprawić solą i pieprzem. Zostawić do ostygnięcia. 4. Rozwinąć ciasto francuskie, rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej a nich rozsmarować grzyby. 5. Na środek położyć mięso i zawinąć pierwsze szynką a potem ciastem francuskim na gładko lub lekko ponacinać ciasto i uformować warkocz. 6. Zawinięte cisto posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok. 40 min. Odstawiamy na ok. 10 min. aby odpoczęło. Smacznego:)