Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już trochę zapachniało jesienią...niestety...tu delikatnie rozgrzewająca wersja polędwicy wołowej pachnąca czosnkiem,prosto z piwno-musztardowej kąpieli ;-) Wypróbujcie,smacznego ;-)
polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny
po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju
podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku )
na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster
Smacznego :-)
Jest to danie, które podaję na święta lub Sylwestra organizowanego dla przyja...
Odsłon: 823
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 510
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 61
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 36
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 510
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 61
Rolada smaczna i zdrowa. Łatwa w przygotowaniu.
Odsłon: 36
Składniki
polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny
po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku ) na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster Smacznego :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem i jabłkami
Dania główne
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dania główne
Rolada serowa pomidorowa ze szpinakiem
Dania główne
Wyborna wątróbka z papierówką i śliwką kalifornijską
Pierogi z białym serem i jabłkami
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 16
Uda kurczaka w gotowej marynacie smażone
Dziś bardzo szybki obiad z powodu upałów które są nie do wytrzymania, przepis...
Odsłon: 28