Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już trochę zapachniało jesienią...niestety...tu delikatnie rozgrzewająca wersja polędwicy wołowej pachnąca czosnkiem,prosto z piwno-musztardowej kąpieli ;-) Wypróbujcie,smacznego ;-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1475
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2352
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1475
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 545
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3636
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1360
Składniki
polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny
po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku ) na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster Smacznego :-)