Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
już trochę zapachniało jesienią...niestety...tu delikatnie rozgrzewająca wersja polędwicy wołowej pachnąca czosnkiem,prosto z piwno-musztardowej kąpieli ;-) Wypróbujcie,smacznego ;-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Składniki
polędwicę kroimy,po oczyszczeniu z żyłek i osuszeniu,na plastry średniej grubości,nacieramy oliwą z oliwek i zanurzamy w piwie,dodajemy pokrojony w plastry czosnek i pokrojoną w piórka cebulkę,na koniec dodajemy 3 duże łyżki musztardy francuskiej i dokładnie mieszamy do konsystencji delikatnie lepkiej i w takiej kąpieli trzymamy plastry polędwicy ok 1 godziny
po wyjęciu z marynaty smażymy polędwicę (stopień wysmażenia jak lubimy- rare,medium,well done ) ja zrobiłam dobrze wysmażoną,na oleju podajemy z odrobiną musztardy,sałatą rzymską z fetą ( delikatnie skropiona oliwą i posypana ząbkiem czosnku ) na koniec smażenia do polędwicy dodajemy po kawałeczku masła na każdy plaster Smacznego :-)