Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Polędwice obtaczamy w ziołach i wkładamy do pudełka po lodach i do lodówki na 3-4 godziny. Do marynowania.
Lekko obsmażamy polędwice z 2 stron.
Na stole rozkładamy folie aluminiową: na folie boczek-na boczek polędwice- na polędwice cebule- na cebule boczek. Obwijamy folją, widelcem nakłuwamy kilka razy od góry.
Polędwice w sreberku dusimy na wolnym ogniu przez 25-30 minut od zagotowania wody. Po upływie 30 minut odstawiamy garnek z polędwicą aby odrobine sie ostudziła i można podawać- pokroić polędwice na grubsze plasterki. Do wody można dodać bulion dla lepszego smaku