Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica z mintaja

Polędwica z mintaja

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 873

Delikatne mięso z mintaja idealnie komponuje się z surówką z młodej kapusty, do tego młode ziemniaki i świeży koperek. Mega ;)

Składniki

  • 800 g polędwicy z mintaja
  • sok z cytryny
  • mąka kukurydziana
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy do smażenia
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwicę dzielimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
    Obtaczamy w mące, następnie rozbełtanym jajku i w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym smalcu z dodatkiem oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń