Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych

Polędwica z mintaja w panierce z płatków jaglanych

Autor:

Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 24940

Dodano:

Odsłon: 7023

Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

Składniki

  • polędwice z mintaja
  • płatki jaglane
  • mąka kokosowa
  • 1 jajko
  • czosnek granulowany
  • pieprz cytrynowy
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

  2. Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń