Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1271
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim. Życzę smacznego! :)