Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z polędwicą z mintaja w roli głównej. Rybę otacza bezglutenowa panierka z płatków jaglanych, które zawierają m.in. cenne witaminy z grupy B, witaminę E oraz składniki mineralne tj. krzem, wapń, potas, żelazo czy magnez. Panierka jest lekka i chrupiąca, a delikatności oraz unikalnego smaku nadaje jej dodatek mąki kokosowej. Taki obiad jest prosty i szybki w przygotowaniu. Smacznie polecam :D
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7495
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1046
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7495
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1046
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Polędwice z mintaja oprószamy solą, pieprzem cytrynowym oraz czosnkiem granulowanym i odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Następnie, obtaczamy ryby w mące kokosowej, roztrzepanym jajku oraz płatkach jaglanych i smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju na lekko złocisty kolor. Po usmażeniu układamy polędwice na ręczniku papierowym, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
Rybkę podałam z młodymi ziemniaczkami oraz sałatką z rukoli w sosie francuskim. Życzę smacznego! :)