Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na obiad polecam polędwiczkę wieprzową w sosie meksykańskim. Można ją podać z makaronem, ryżem czy pieczywem. Danie smaczne i sycące.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Polędwiczkę myjemy, oczyszczamy z błon i kroimy na plastry ok 1 cm. Lekko rozbijamy. Każdy plaster oprószamy solą i pieprzem
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy polędwiczki po 2-3 minuty z każdej strony, aż delikatnie się zarumienią
W naczyniu np typu wok lub w głębszej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim do zeszklenia pokrojoną w półplasterki lub drobniej cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę smażymy
Do cebuli dodajemy pokrojoną czerwoną paprykę i chwilę razem smażymy
Do warzyw dodajemy passatę. Zagotowujemy, Dodajemy odsączone: kukurydzę i czerwoną fasolę oraz przekładamy do niego podsmażone plastry polędwiczki. Mieszamy i gotujemy razem ok 20 minut
Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą czerwoną papryką
Podajemy z ryżem lub makaronem