Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetarian. Bardzo smaczny i pożywny o zdrowy.
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11799
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Tortilla z tuńczykiem na zimno. To fajny i szybki sposób na przygotowanie prz...
Odsłon: 52
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 75
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11799
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Tortilla z tuńczykiem na zimno. To fajny i szybki sposób na przygotowanie prz...
Odsłon: 52
Składniki
Ma patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Wrzucamy na to polędwiczkę pokrojoną w plastry i obsazamy na brązowy kolor. Mięso po usmażeniu składamy do garnka,w którym będziemy gotować gulasz bez tłuszczu.
Na tłuszcz wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę o smażymy na złoty kolor. Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia z cebulą i tłuszczem. Odstawiamy na bok.
Mięso zalewamy wywarem i zaczynamy gotowanie. W tym czasie pieczarki kroimy w ćwiartki i smażymy na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku pokrojonego drobno do momentu aż się wysmaży sok.
Dodajemy do mięsa, po czym dodajemy marchewkę obraną i pokrojoną w plasterki, pietruszkę oraz seler naciowy w plasterki. Gotujemy do miękkości.
Zaprawiamy zasmażką i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą o pieprzem. Podajemy z ziemniakami i surówką.